Opet o fašistima u Banja Luci

2013-02-13 19:46

Danas kao i svakog dana pregledavam web izdanja Banjaluckih novina i portala. Malo sam se zadrzao na nekom clanku ukojem se spominje ulica nekog

vojvode Urosa Drenovica i to me zainteresovalo. Istrazujuci malo doznao sam da taj doticni vojvoda je cetnicki vojvoda koji palio i ubijao u toku 2. svjetskog rata po selima oko Banja Luke. Zajedno sa ustasama je pomagao Njemcima da uguse ustanak u Bosanskoj Krajini. Cak je sa ustasama i sporazum potpisao o zajednickom djelovanju protiv partizana.

Da mi neko od fasistickih potajnih sljedbenika ne bi prebacio da je to sve to laz pobrinuo sam se da pronadjem i nesto dokumenata. Cinjenica je sad takva kakva je da Banjalukom vladaju fasisti.

Ljudi koji su iskreni u svom antifasizmu i koji cijene antifasisticku borbu ne samo u svijetu vec i na ovim Balkanskim prostorima bi se odavno pobunili na ovu sramotu koja i Banja Luku i Bosnu i Hrcegovinu udaljava od civilizovanog svijeta. SRAMOTA

Evo da vide i oni koji ne vjeruju u ovo sto sam napisao dokument iz vojnog arhiva u Beogradu. Dokument  pod nazivom Sporazum izmedju cetnika i ustasa o zajednickoj borbi protiv partizana sklopljen 1942. godine.rtf (4 kB)

 

Uros Drenovic cetnicki vojvoda snimljen zajedno sa ustasama prilikom potpisivanja sporazuma o zajednickom djelovanju protiv partizana u Bosanskoj Krajini (1).JPG (58,9 kB)

 

Nazalos ogromna vecina Banjalucana se ponosi ovom sramotom i necivilizovanoscu.